24-05-2018

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywetgeving in en geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat MrHostman voldoet aan deze nieuwe wetgeving. In dit kader zijn de volgende documenten aangepast/toegevoegd:

1. Algemene Voorwaarden
  2. Privacy Verklaring
  3. Cookie Policy
  4. Verwerkersovereenkomst

Momenteel werken we hard aan onze nieuwe website. Zodra deze klaar is zal deze informatie ook daar te raadplegen zijn.

08-01-2018

MrHostman investeert in de toekomst

Om de nieuwste webapplicaties te kunnen blijven hosten wordt ons serverpark geheel vernieuwd. Momenteel wordt hier al hard aan gewerkt. De belangrijkste wijzigingen die zullen worden doorgevoerd en die je dan ook zult merken zijn:

1. PHP7 komt beschikbaar, PHP 5.6 kunt je indien nodig blijven gebruiken;
  2. MariaDB vervangt MySQL;
  3. Verbeterde performance;
  4. Support voor IPv4 & IPv6
  5. Gratis SSL-certificaat op jouw website mogelijk door Let's Encrypt;
  6. Betere beveiliging door automatische herkenning en verwijdering van malware;
  7. E-mail beveiligd met DKIM = gegarandeerd afgeleverd
  8. Nieuwste versie van ons hosting control panel;
  9. Facturen online te raadplegen
  10. De nieuwste webapplicaties met één klik geïnstalleerd of verwijderd
  11. Onze website wordt in de loop van het jaar vernieuwd;

Om van deze nieuwste technologie gebruik te kunnen maken worden de door jouw afgenomen diensten door ons gemigreerd. Je ontvangt van ons tijdig bericht over het tijdstip wanneer jouw website en e-mail op ons nieuwe hosting platform beschikbaar komen.

21-12-2017

Onze servers zijn op dit moment minder goed bereikbaar

Vanmorgen ontvingen wij van het TransIP datacenter de volgende mededeling:

Alle services draaien gewoon op onze servers. Het betreft uitsluitend een netwerkstoring die de bereikbaarheid van onze servers bemoeilijkt. We vertrouwen erop dat TransIP dit probleem spoedig oplost.

Update: deze netwerkstoring is inmiddels weer opgelost.

28-04-2017

Spamfilters sterk verbeterd

We hebben onze spamfilters sterk verbeterd en houden daarom meer SPAM tegen dan ooit. Ervaar het verschil.

17-01-2017

Stroomstoring in Amsterdam

Eerder vannacht ondervond ons datacenter hinder van een grootschalige stroomstoring in Amsterdam. De stroomtoevoer is inmiddels hersteld en de getroffen diensten zijn inmiddels weer beschikbaar gekomen.

01-06-2016

Security udate - GraphicsMagick & ImageMagick

Op 29-05-2016 werd een kwetsbaarheid ontdekt in GraphicsMagick en ImageMagick. Dit is veelgebruikte software voor het verwerken van afbeeldingen. Deze bug maakt het onder bepaalde omstandigheden mogelijk om op afstand code uit te voeren op de server, waarop jouw site wordt gehost. Gezien de ernst en de aard van deze remote-exploit hebben we direct actie ondernomen door security fixes voor beide softwarepakketten te installeren. Hiermee is deze kwetsbaarheid weggenomen.

19-05-2016

Security udate - ImageMagick

Onlangs werd een beveiligingslek gevonden in het veel gebruikte pakket ImageMagick. Inmiddels is dit lek m.b.v. een security update gedicht. Lees ook dit artikel voor meer informatie.

24-04-2016

Onderhoud aan onze mailserver mail1.mrhostman.net

Onze mailserver is voorzien van een officieel SSL-certificaat. Dit nieuwe certificaat vervangt het oude self signed SSL certificaat. Een self signed SSL-certificaat is net zo veilig als een officieel SSL certificaat, maar het instellen van een e-mailaccount werd wat bemoeilijkt doordat verschillende e-mail programma's het niet als veilig beschouwen. Het nieuwe SSL-certificaat dat op onze mailserver is geïnstalleerd maakt een tweetal setups mogelijk:

Setup 1:
inkomende mailserver: mail.jouwdomein.nl poort 143 + STARTTLS
uitgaande mailserver: mail.jouwdomein.nl poort 587 + STARTTLS

Setup 2 (alternatief):
inkomende mailserver: mail1.mrhostman.net poort 993 + SSL
uitgaande mailserver: mail1.mrhostman.net poort 465 + SSL

11-04-2016

Support Wiki

Voor een betere gebruikerservaring en om betere support te kunnen bieden is onze Support Wiki per vandaag ondergebracht in onze nieuwe Support Desk. Deze Support Wiki kun je onder Oplossingen terugvinden in het klantenportaal. Registreer/login om alle onderwerpen die aan bod komen te kunnen raadplegen.

29-03-2016

Nieuwe Support Desk

Onze Support Desk is vernieuwd. Alvorens van support gebruik te kunnen maken dien je je (opnieuw) eenmalig te registreren. Nadat je een account hebt aangemaakt heb je toegang tot ons ticketsysteem en kun je onze documentatie raadplegen. Ga naar de vernieuwde Support Desk op support.mrhostman.nl.

20-02-2016

Aankondiging onderhoudswerkzaamheden:

Op zaterdag 27 februari as. zal onze webserver web1.mrhostman.net worden geüpdatet. De updatewerkzaamheden hebben we eerst op een development-server getest. De resultaten waren goed. We verwachten dan ook dat we de update in onze live omgeving met een minimale downtime kunnen doorvoeren.

Update:
inmiddels is ook deze 2e fase van onze updatewerkzaamheden succesvol afgerond.

13-02-2016

Onderhoudswerkzaamheden

Zoals hier op 01-02-2016 en via onze laatste nieuwsbrief al was aangekondigd, zijn we momenteel bezig met onderhoudswerkzaamheden aan ons hostingplatform, waardoor niet alle diensten beschikbaar zijn. Zodra de werkzaamheden zijn voltooid, zullen we dat hier mededelen.

Update:
de updatewerkzaamheden zijn voor vandaag afgerond. Onze MySQL-server db1.mrhostman.net en mailserver mail1.mrhostman.net zijn geüpdatet. De updatewerkzaamheden aan onze webserver web1.mrhostman.net zijn nog niet afgerond en worden op een ander nog te bepalen tijdstip hervat. Dit om de downtime voor vandaag te beperken. De updatewerkzaamheden aan onze webserver web2.mrhostman.net zijn al wel afgerond. We zullen hier en via een nieuwsbrief weer tijdig aankondigen voor wanneer we de werkzaamheden aan onze webserver web1.mrhostman.net zullen hervatten.

02-02-2016

Google Apps storingen

De dienst Google Apps heeft op 26-01-2016, 01-02-2016 & 02-02-2016 flink gehaperd. Een aantal klanten die gebruik maken van deze dienst hebben hiervan hinder moeten ondervinden. Wij hopen dat deze storingen snel tot het verleden gaan behoren. Raadpleeg het Google Apps Status Dashboard voor meer informatie. Door op « Ouder of Nieuwer » te klikken blader je terug, resp. vooruit in de tijd.

01-02-2016

Aankondiging onderhoudswerkzaamheden

Voor 13 februari as. staan er voor in de ochtenduren onderhoudswerkzaamheden ingepland. Er is voor een tijdstip in het weekend gekozen om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Tijdens onze werkzaamheden kan er een korte onderbreking van onze dienstverlening plaatsvinden. We doen ons uiterste best om downtime tot een minimum te beperken.

28-01-2016

Notificaties van ons domain registar

I.v.m. de naamswijziging van onze onderneming die destijds heeft plaatsgevonden (BB-Hosting is MrHostman geworden) hebben wij voor elke domeinnaam de contactinformatie geactualiseerd. Hiervan heeft u als domeinnaamhouder van ons registar een notificatie mogen ontvangen. U hoeft verder geen actie te ondernemen, tenzij hier in de e-mail die u ter notificatie heeft ontvangen om wordt gevraagd. Voor sommige klanten hebben wij eveneens het actuele contact e-mailadres dat bij ons bekend is, aan het domein toegevoegd.

Belangrijk: In dat geval dient u uw actuele contact e-mailadres wat onder dit domein in de notificatie staat te bevestigen, zodat deze door het registar geverifieerd kan worden. Doe dit op tijd, zodat uw domein niet tijdelijk wordt opgeschort!

16-12-2015

Kritiek lek in het Joomla! CMS

Recent is een kritiek lek in het Joomla! CMS gevonden
Het is daarom noodzakelijk om zo snel mogelijk te upgraden.
Zie voor meer informatie:
https://blog.sucuri.net/2015/12/remote-command-execution-vulnerability-in-joomla.html
https://www.joomla.org/announcements/release-news/5641-joomla-3-4-6-released.html

05-12-2015

Anti SPAM beleid

Per 5 december 2015 heeft MrHostman een strikter anti SPAM beleid ingevoerd. Vanaf deze datum worden inkomende berichten geblokkeerd als de mailserver waarvan deze berichten afkomstig zijn:

- een ongeldige hostnaam heeft;
- een ongeldige fully qualified domain name bezit;
- een mailserver waaraan geen DNS-records zijn toegewezen;
- als het IP-adres van de mailserver voorkomt op een realtime blacklist.

09-11-2015

Problemen uitgaande e-mail KPN-klanten

Vanaf 9 november 2015 is het niet meer mogelijk om e-mail te versturen met de uitgaande mailserver (SMTP) van KPN. KPN stopt namelijk vandaag met de KPN SMTP Relaydienst voor e-mail. Bekijk hier de berichtgeving van KPN.
Gebruik je de uitgaande e-mailserver van KPN? Pas dan jouw instellingen aan.
Zoals KPN aangeeft in het bericht, kun je gebruikmaken van de e-mailafhandeling die MrHostman aanbiedt. Bij alle pakketten is de uitgaande e-mailserver standaard inbegrepen. Om hiervan gebruik te maken, is het nodig dat je de instellingen aanpast in jouw e-mailprogramma. Lees hier waar je de gegevens vindt voor deze instellingen.

23-09-2015

Korte onderbreking webserver web2.mrhostman.net

Om 17:34 uur was er een korte onderbreking op VPS web2.mrhostman.net, waardoor een aantal websites niet beschikbaar waren. Deze korte onderbreking werd veroorzaakt door een storing op de server, waarop deze VPS wordt gehost.
Het probleem was rond 17:45 uur opgelost.

04-08-2015

(550 fout) Probleem met versturen van mail naar Ziggo gebruikers / mailserver bounced Ziggo: 550 Message refused by spam filter

Update: Dit probleem is op 10-08-2015 door door Ziggo opgelost.

Ziggo blokkeert sindskort (ineens) mails die verstuurd worden naar Ziggo-, UPC-, Casema- en @Home mailadressen vanaf onze mailservers. Helaas hebben vele bedrijven last van dit probleem en ligt dit probleem bij Ziggo.
Als webhostingbedrijf MrHostman (https://www.mrhostman.nl) krijgen wij klachten binnen van onze klanten. De klacht is dat e-mails die door onze klanten verstuurd worden vanaf onze servers niet kan worden afgeleverd op het domein ziggo.nl. De spamfilters van Ziggo (en @Home/UPC/Casema etc) blokkeren namelijk de inkomende mail van onze klanten. Ziggo heeft haar spamfilters zo strak afgesteld dat de mogelijkheid bestaat dat e-mail afkomstig van uw domein bij MrHostman er niet meer doorheen komt.
Wat kunt u doen als klant?
Om Ziggo te informeren dat e-mail afkomstig van uw domein bij MrHostman in het vervolg wel door de spamfilters van Ziggo kan worden doorgelaten doet u het volgende:

Stuur een e-mail met uw klacht naar veiliginternet@ziggo.nl waarbij u het bericht dat door de spamfilters van Ziggo is geblokkeerd meestuurt als bijlage in een ZIP-bestand.
(Ziggo heeft de originele e-mail (inclusief headerinformatie) nodig welke door hun spamfilter is geblokkeerd).
Let op, stuur niet de bounce melding zelf. Het gaat om het bericht dat niet door het spamfilter van Ziggo heen komt!

Referentie: https://community.ziggo.nl/e-mail-extra-diensten-38/550-fout-probleem-versturen-mail-naar-ziggo-gebruikers-4245